Demonstranten Extinction Rebellion blokkeren Weena in Rotterdam (video)

Activisten van Extinction Rebellion hebben dinsdagmiddag in het centrum van Rotterdam een blokkadeactie gehouden als afsluiting van hun actieweek "Rebellie tegen de fossiele industrie"

Rond 12:00 uur werd het Weena richting Hofplein ter hoogte van het kantoor van Shell geblokkeerd door de actievoerders. Diverse demonstranten hebben zich hierbij vastgeketend aan twee personenauto's. Na ongeveer een uur besloten de actievoerders ook de andere rijrichting te blokkeren. (Tekst gaat door onder de foto's)

U4ezMi.jpg

IY8zNO.jpg

k7uwKb.jpg

0JQXpC.jpg

1XZFX5.jpg

kO2laB.jpg

82YS0Y.jpg

NKthyN.jpg

Rond 15:00 besloot de burgemeester dat het mooi was geweest en dat de demonstranten die inmiddels naar het Hofplein waren verhuisd hun actie moesten beeindigen. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven ging de politie over tot aanhouding van in totaal 110 actievoerders. Dit nam nog geruime tijd in beslag omdat een deel van de demonstranten zich aan elkaar hadden verankerd door middel van buizen. Een ander deel van de actievoerders had er voor gekozen om zich aan allerlei objecten en aan elkaar vast te lijmen. Er moesten de nodige flessen cola aan te pas komen om de lijm weer op te lossen. Voor het afvoeren van de grote groep arrestanten werden meerdere stadsbussen ter plaatse gestuurd.

M5kKSd.jpg

tvT25I.jpg

74txXz.jpg

QZPQ1X.jpg

GnX9Ot.jpg

DE0djI.jpg

AD90qU.jpg

8L5Nh4.jpg

nIjuGr.jpg

39KJT7.jpg

PHHw6N.jpg