Demente bewoner zorginstelling getaserd door politie in Rotterdam-Noord

Demente bewoner zorginstelling getaserd door politie in Rotterdam-Noord

Een 73-jarige bewoner van een verpleeghuis in Rotterdam-Noord is afgelopen week door de politie getaserd. De bewoner had in het complex van Laurens een televisie vernield en gedroeg zich agressief, tevens probeerde hij een ruit te vernielen met een stuk metaal. Omdat medewerkers niet op hem in konden praten en medicatie die hem rustig moest krijgen niet hielp werd de politie ingeschakeld die besloot de man te taseren.

Na de inzet van de taser werd de man opgevangen door de politie en geboeid. Een dokter heeft de 73-jarige man nagekeken, hij heeft niets aan het incident overgehouden en hoefde niet naar het ziekenhuis. Korpschef Frank Paauw laat weten dat de agenten hebben gekozen voor het stroomstootwapen om zo min mogelijk letsel te veroorzaken, een wapenstok of politiehond zou averechts werken.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan omdat de inzet van een stroomstootwapen niet is toegestaan op gesloten afdelingen van zorginstellingen, zo bleek Onderzoek Na het incident zijn de familie van de man samen met de politie en zorginstelling Laurens in gesprek gegaan met elkaar, een onafhankelijk inspectiebureau doet nader onderzoek.