De Wereldhavendagen Rotterdam op punt van beginnen

De Wereldhavendagen Rotterdam op punt van beginnen

Donderdag is de bouw van start gegaan vanwege de 42e editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam. Centraal gebied van dit evenement zijn de omgeving Parkkade en de Kop van Zuid. Het thema dit jaar is "MariTeam", wat staat voor teamwork. 

Op vele vlakken is er een nauwe samenwerking met overslag van goederen in de havens, innovatie, duurzaamheid en veilig en bereikbaar blijven. Een signaal dat de organisatie afgeeft aan alle teamplayers die de Rotterdamse haven rijk is.

Vele havenwerkgevers gaan zich vanaf vrijdag presenteren en hopen op nieuwe aanwas in jong personeel. Scholieren bezoeken dan ook vrijdag meerdere stands en zullen zich laten informeren wat het werk in de haven inhoudt. 

Tal van excursies staan in het programmaboekje, velen zijn gratis, andere zal men voor in de buidel moeten tasten. Schepen langs de Nieuwe Maas in Rotterdam zijn weer te bezoeken. Vooral de grote marineschepen zijn populair, zo bleek de afgelopen jaren. Hulpdiensten presenteren zich aan de zuidkant van de stad op het Wilhelminaplein. Meerdere demo's per dag laten het publiek een kijkje in de keuken geven van de hulpverleners.

De Wereldhavendagen is in Nederland het grootste maritieme evenement met een bezoekersaantal wat in 2018 tegen de 380.000 topte. Als de weergoden ons goed gezind zijn is dat aantal zeker te evenaren. Hoofdsponsor en partner van de Wereldhavendagen zijn de Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals. De Wereldhavendagen is gratis te bezoeken en vindt plaats rond de Erasmusbrug, van Parkkade tot Willemsplein, de Kop van Zuid en Rijnhaven. Maak kennis met allerlei bedrijven die schepen, kranen en ander imposant havenmateriaal meenemen en opstellen voor het publiek. Ook vinden er diverse demonstraties op de kades en op de Nieuw Maas plaats. 

De vuurwerkshow van zaterdagavond is dit jaar in samenwerking met Internationaal Vuurwerk Festival Schevingen waar Engeland als winnar uitkwam. De Engelsen zijn dan ook aanwezig om er een prachtige show van te maken. Het thema van de zaterdagavond is "Come Dance With Us". Een Rotterdamse DJ en dansgezelschap Wicked laten de voeten van de vloer gaan met een dansshow van jong tot oud.

Gezien het uitgebreide programma op 6-7-en 8 september verwijzen wij u naar de website van de Wereldhavendagen; https://wereldhavendagen.nl/programma/

Natuurlijk weer een verslag van de Wereldhavendagen met updates op MediaTV.nl, bezoek deze website, en volg ons Twitter- en Facebook-account.