De rennende brandweermannen halen met marathon 12.148 euro op voor 113

De rennende brandweermannen halen met marathon 12.148 euro op voor 113

De rennende brandweermannen van de C-ploeg kazerne Elbeweg hebben zondag de ruim 42 kilometer lange NN Rotterdam Marathon gelopen. Dit voor het goede doel, namelijk 113 Zelfmoordpreventie. Hier hebben ze voor gekozen nadat de zus van een van de lopers is omgekomen door suïcide wat veel indruk heeft gemaakt op de hele ploeg.

De brandweermannen Bart, Carlo, Rob, Jordy en Tim zijn om 10:30 uur gestart vanaf de Schiedamsedijk en na een lange weg door Rotterdam na iets meer dan 5 uur lopen de finish behaald op de Coolsingel. Een van de lopers, Tim Brinkman verteld aan ons zijn ervaring; ''Het was weer geweldig! Zoveel mensen langs de kant en zoveel gezelligheid! Het was dit jaar wel een extra zware loop, mentaal maar ook lichamelijk door de warmte. Het doel was uitlopen en niet perse een tijd neerzetten. Onderweg hoorde we ook vaak Hey! Dat zijn de rennende brandweermannen! Dat was erg leuk om te horen! Onderweg stond er veel familie en vrienden met extra drinken en dergelijken, dat heeft ons er echt doorheen gesleept. Ik ben trots op de ploeg waar ik onderdeel van mag zijn!'' 

Nadat ze gefinisht waren werden ze onthaald door de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en hebben ze uiteraard een foto gemaakt met de cheque voor 113 om dit mooie moment voor altijd vast te leggen! Voor meer informatie over 113 kijk op www.113.nl en voor de actie van #Derennendebrandweermannen kijk dan op hun Facebook-pagina Marathon C ploeg Elbeweg.