De 39e NN Rotterdam Marathon (3x video)

De 39e NN Rotterdam Marathon (3x video)

De Keniaan Marius Kipserem heeft zondagmiddag de 39ste NN Rotterdam Marathon gewonnen. In een snelle tijd van 2:04:10 pakte hij eveneens het parcoursrecord van de marathon in de Maasstad. 

De Nederlander Abdi Nageeye liep lange tijd mee bij de kopgroep maar moest toch zijn meerdere bekennen. Met een 02:06:16 haalde hij wel een Nederlands record binnen. Bij de vrouwen won in een tijd van 2:22:54 de Ethipische Ashete Bekele. Zij liep voor het eerst mee in de NN Marathon van Rotterdam. Ook vandaag was het voor de deelnemers weer een feest om door Kralingen-Crooswijk te lopen.

De laatste loper van vandaag binnen de gestelde limiet was Esther Pieterse. Zij liep ongetraind de afstand voor haar ernstig zieke vriendin Vivian, welke haar regelmatig bijstond tijdens de afstand. De medaille ging naar haar. Traditiegetrouw werd Esther vergezeld door vele politiemotoren tot de finish waar burgemeester Aboutaleb haar de hand schudde en de medaille omhing. 

Mede door het mooie weer en temperaturen tot boven de 20 graden kan de organisatie terugzien op een mooie marathon. Op de ambulances werd vandaag vaak beroep gedaan en konden de meldingen maar net aan, aldus Aboutaleb. Helaas werd een loper onwel in het centrum van de stad, korte tijd later overleed deze in een ziekenhuis.