Day after: Niks meer over van loods en garage na enorme brand in Capelle a/d IJssel (video)

Vrijdagochtend is in de Radarstraat in Capelle aan den IJssel de ravage goed zichtbaar na de verwoestende brand in een loods vol deelscooters van Felyx. Gisteravond brak er om 21:00 uur brand uit in de loods, deze ontstond waarschijnlijk door een accu die door nog onbekende oorzaak ontbrandde. In een mum van tijd stond de gehele loods in lichterlaaie en trokken dikke zwarte rookwolken over Capelle.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en schaalden op naar zeer grote brand met “GRIP 2”. Ondanks de massale inzet kon niet worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen autobedrijf, ook deze brandde compleet uit. Rond 09:00 uur vanmorgen is de brandweer gestopt met blussen, in de loop van de dag doen zij nog een nacontrole.

Het team Brandonderzoek doet samen met de forensische opsporing van de politie onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand. De twee personen die gisteravond zijn overgedragen aan ambulancepersoneel vanwege rookintoxicatie maken het inmiddels weer goed. De eigenaar van de autogarage meldt aan RTV Rijnmond dat er in zijn garage twaalf auto's stonden waaronder enkele klassiekers: de eigenaren worden zo snel mogelijk in kennis gesteld. 

Lees ook : Zeer grote brand in Capelle aan den IJssel, meerder panden volledig in brand

pPgmGB.jpg

dbThJb.jpg

DfyrnB.jpg

pauhOc.jpg

Yks5gt.jpg

u2ClNg.jpg

0BpuVd.jpg