Cruiseseizoen 2019 geopend met twee cruiseschepen van Aida

Cruiseseizoen 2019 geopend met twee cruiseschepen van Aida

Donderdagochtend is met de aankomst van de cruiseschepen AidaMar en AidaCara het cruiseseizoen van 2019 geopend. Zeker 106 cruiseschepen komen dit jaar aan in Rotterdam. Naast de bekende schepen zoals die van Aida en de Holland America Line komen ook P&O en een heel nieuw schip dat vaart op LNG.

Wel nemen we als Rotterdammers tijdelijk afscheid van het ms. Rotterdam van de Holland America Line. Zij gaat tijdelijk het cruiseschip ms. Prinsendam in Amsterdam vervangen. Dit laatste schip is onlangs verkocht aan een andere rederij. Omdat dit schip kleine plaatsen aandoet is het ms. Rotterdam het geschikte cruiseschip om haar te vervangen. 

Het ms. Rotterdam wordt vervangen door een grotere klasse van de Holland America Line, het ms. Zuiderdam. Niet getreurd, het ms. Rotterdam komt vanaf 2020 gewoon weer terug naar de plaats waar zij hoort; Rotterdam!

Eèn van de bijzonderste schepen zal toch wel de Costa Smeralda zijn. Het wordt één van de grootste schepen en het is de bedoeling dat zij op 22 oktober arriveert in Rotterdam. Dit schip vaart volledig op LNG en is daarmee een stuk schoner dan de andere cruiseschepen. Dit schip is één van de twee schepen die op LNG varen. De AidaNova ging haar voor.

Ook op 22 oktober arriveert de Norwegian Getaway, met haar kleurrijke boeg is ze een opvallende verschijning. De Norwegian richt zich voornamelijk op jongeren en zijn er speciale hutten en een bar voor singles. 

De Seven Seas Navigator komt op 31 mei aan, zij is de meest luxe van allemaal. De 530 passagiers betalen ruim tussen de 4300 en 10.000 euro voor een tweeweekse cruise.

Amsterdam
Tot op heden zijn er 106 cruisecalls bevestigd. Maar dit kunnen er meer worden. Cruiserederijen kiezen massaal voor Rotterdam omdat Amsterdam de toeristenbelasting een eind omhoog heeft gedaan. De cruiserederijen hebben daarom besloten om Amsterdam in te ruilen voor Rotterdam. Het is dus mogelijk dat het niet bij de 106 cruiseschepen blijft, de verwachting is dat er meer gaan komen.