Controle op onverklaarbaar vermogen Binnenrotte

Controle op onverklaarbaar vermogen Binnenrotte

De politie heeft donderdagavond bij een preventief fouilleeractie op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam in een auto een doorgeladen vuurwapen en een zak met cocaïne aangetroffen. De bestuurder is aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. Bij de controle viel de 34-jarige Vlaardinger op omdat hij zich nerveus gedroeg toen hij staande werd gehouden.

Het gevonden vuurwapen en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. Tijdens de actie is er een contant geldbedrag van € 18.000 in beslag genomen. Het in beslag genomen geld werd in de auto van een 31-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangetroffen. De man kon de herkomst van het geldbedrag niet verklaren en is aangehouden op verdenking van witwassen. De 28-jarige bijrijdster bleek nog € 2200,00 aan boetes open te hebben staan bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De boetes zijn ter plaatse betaald. De vrouw bleek tevens in bezit van pepperspay te zijn. Ook hiervoor is de vrouw beboet en het spuitbusje is in beslag genomen.

Onverklaarbaar vermogen
De politie controleert in het centrum van Rotterdam regelmatig op wapens. Wanneer bij dergelijke controles mensen met onverklaarbaar bezit, zoals luxe auto's, dure sieraden of grote contante geldbedragen staande worden gehouden, wordt ook gekeken naar waar dat bezit vandaan komt. Daartoe wordt bij de integrale controleacties ook samengewerkt met bijvoorbeeld de Belastingdienst, het UWV en de sociale dienst. Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie.