Chauffeur gewond na kantelen vrachtwagen met 29 ton stenen Droespolderweg Rozenburg

Chauffeur gewond na kantelen vrachtwagen met 29 ton stenen Droespolderweg Rozenburg

Woensdagmiddag omstreeks vier uur werd er een aanrijding met letsel gemeld op de toerit A15 nabij Rozenburg. Hierop werd er een ambulance gealarmeerd. Ter plaatse bleek dat het ongeval op de Droespolderweg had plaatsgevonden. 

Hier was een vrachtwagen met 29 ton stenen gekanteld. Ook werd de brandweer gealarmeerd omdat de vrachtwagen mogelijk diesel zou lekken. De ter plaatse gekomen brandweer assisteerde tevens de ambulancemedewerkers met het slachtoffer uit zijn voertuig halen. De chauffeur is uit zijn cabine gehaald en hier bovenop gelegd. De chauffeur was dusdanig verwond dat hij niet zelfstandig naar beneden kon komen. De hoogwerker van de brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer naar beneden te halen. De chauffeur is op de brancard de ambulance ingegaan en daarna afgevoerd naar een ziekenhuis. 

De brandweer zorgde verder voor afdekking van de gelekte diesel door middel van zand. Er kwam een berger ter plaatse om de vrachtwagen weer op zijn wielen te zetten. Ook kwam een firma ter plaatse om de stenen op te ruimen. 

Het opruimen zal nog enkele uren in beslag nemen. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.