Caravancontrole Staaldiepseweg Brielle

Caravancontrole Staaldiepseweg Brielle

Met het oog op de start van het campingseizoen controleerden politie en RDW afgelopen weekend op de Staaldiepseweg in Brielle 150 voertuigen. Er werden 51 bekeuringen en 48 waarschuwingen uitgegeven.

Het campingseizoen begint weer en dus maken veel mensen hun caravan weer zomerklaar. Klusmaterialen en inventaris worden met auto en/of aanhanger weer richting caravan gebracht. Om er zeker van te zijn dat dit op een veilige manier gebeurt, controleren Zeehavenpolitie, Verkeerspolitie en RDW regelmatig het recreatieverkeer.

Defecten 
Vrijdag 1 en zaterdag 2 mei vond de controle plaats op de Staaldiepseweg in Brielle. Daar werden 150 voertuigen gecontroleerd. Er werd 48 keer een waarschuwing gegeven en 51 bekeuringen voor uiteenlopende feiten zoals geen (goed bevestigde) hulpkoppeling cq losbreekreminrichting, slechte verlichting, gladde banden, geen APK, uitstekende delen (zoals een mast of motor).

Vooral overbelading was een vaak geconstateerd feit. Regelmatig zelfs tot 50% te veel. Zes bestuurders moesten af- of overladen om de overbelading terug te brengen naar acceptabele waarden. Vijf bestuurders reden zonder geldig rijbewijs. Een van de aanhangers bleek zelfs een compleet defecte reminstallatie te hebben.

ANWB schiet te hulp 
Door de ANWB werd 31 keer hulp verleend aan bestuurders waarbij een defect was geconstateerd (bijvoorbeeld aan losbreekkabels, elektrische sluiting, lampen of beugels) zodat zij hun weg weer konden vervolgen.