Brandweermannen in de dop draaien 24-uursdienst

Brandweermannen in de dop draaien 24-uursdienst

De Jeugdbrandweer van Lansingerland heeft zaterdag een 24-uursdienst gedraaid op kazerne Berkel en Rodenrijs. De Jeugdbrandweer is voor jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar welke worden klaargestoomd voor de brandweeropleiding. De bedoeling van deze zogeheten 24-uursdienst is om hen alvast kennis te laten maken met hoe het er in het echt aan toe gaat tijdens een brandweerdienst. Zo werd er gedurende de 24 uur doormiddel van gesimuleerde incidenten geoefend door de jeugd hoe te handelen tijdens bijv. een brand of een persoon te water. 


De dienst begon met het controleren van het voertuig en de materialen, zoals dat bij de beroepsbrandweer ook gebeurt. De eerste melding liet niet lang op zich wachten en betrof een containerbrand. Ook sporten, het wassen van de voertuigen en het schoonhouden van de kazerne behoort tot een van de dagtaken. Zo werden ook, tussen de meldingen door, de boodschappen gedaan en door hen zelf het eten klaargemaakt. Even na 11:00 uur gingen de piepers voor een melding van een waterongeval in de Spaanse Polder, samen met de duikers van de kazerne Schiedam hebben zij dit 'incident' afgehandeld.


Ook s'nachts gingen de meldingen door, even voor 01:00 uur gingen de piepers opnieuw en konden beide tankautospuiten uitrukken voor een gebouwbrand. Omdat er mogelijk nog mensen binnen in het pand aanwezig waren werd er opgeschaald naar middelbrand en kwam ook de officier van dienst ter plaatse. De nacht werd afgesloten met een autobrand waarna iedereen weer terug kon keren naar de kazerne. Om 08:00 uur zondagmorgen werd de dienst afgesloten.