Brandweer laat bouwkeet gecontroleerd uitbranden

Brandweer laat bouwkeet gecontroleerd uitbranden

Vermoedelijk als gevolg van brandstichting is zondagavond rond kwart voor negen brand ontstaan in een bouwkeet aan de Jacobus Bellamyhove. Tien woningen werden tijdelijk ontruimd. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.

De bouwkeet met een afmeting van 15 bij 6 meter, bestaande uit een begane grond en een verdieping van hout met golfplaten dak, heeft aflopen maandag al twee maal eerder in brand gestaan. Hierbij is de constructie van de bouwkeet zodanig verzwakt dat de brand niet meer van binnenuit bestreden kon worden.

Bij aankomst van de brandweer stond de eerste verdieping van de bouwkeet volledig in brand. De bouwkeet ligt langs de rails van Randstadrail 3 en dicht langs een woonblok. In verband met de hevige rookontwikkeling en de metershoge vlammen werden de woningen tijdelijk ontruimd. Ook de Randstadrail is tussen negen en elf uur stilgelegd. De bewoners zijn tijdelijk door de gemeente Zoetermeer opgevangen.

Omdat het gebouw al grotendeels verwoest was door de eerdere branden heeft de brandweer het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. Wel werden de woningen, naastgelegen containers en bomen beschermd. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling.