Brandstoftanks van drie auto's lekgestoken in Capelle aan den IJssel (video)

Brandstoftanks van drie auto's lekgestoken in Capelle aan den IJssel (video)

De brandweer en de politie werden dinsdagochtend gealarmeerd voor een hulpverlening gevaarlijke stof op de Kompasstraat in Capelle aan den IJssel. Ter plaatse bleken daar twee personenauto's te staan waarvan beide brandstoftanks lek waren. De bestuurders wilden vanochtend vanuit de wijk 's Gravenland naar een hun werk gaan toen zij er achter kwamen dat zij opeens geen brandstof meer hadden. 

Niets vermoedend rijden zij naar de benzinepomp op de Kompasstraat en bij het tanken komen zij er achter dat de brandstof er met dezelfde gang weer uit de tank liep. Stom toeval blijken beide bestuurders het zelfde probleem te hebben. De brandweer heeft de omgeving "ingeschuimd" en direct is er door de politie een onderzoek ingesteld. Later vonden zij nog een brandstofspoor die liep naar een auto die geparkeerd stond op de Telemannstraat in de wijk 's-Gravenland. 

Men gaat er vanuit dat de tanks lek gestoken zijn.  De eigenaren van de auto hebben in de nacht van maandag op dinsdag een auto hard horen wegrijden. Er is vooralsnog niemand aangehouden. De politie start een verder onderzoek.