Brandstichter heeft vuur zelf ontdekt

Brandstichter heeft vuur zelf ontdekt

De 20-jarige man uit Spijkenisse die wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichting op het schip De Zeefakkel zou die brand zelf hebben gemeld bij de brandweer, dat meldt het AD.

Vorige maand was er een grote brand op het schip van het zeekadettenkorps in de haven van Hellevoetsluis. De Spijkenisser zou die bewuste dag zelf een tijdje hebben staan toekijken hoe de brandweer met man en macht probeerde het vuur te bestrijden. De schade loopt in de tienduizenden euro's.

Zelf ontdekt
Naar eigen zeggen ontdekte de jongeman de brand zelf rond half acht in de ochtend. Zelf is hij ook jarenlang zeekadet geweest en wanneer hij langs het schip rijdt, kijkt de 20-jarige Spijkenisser altijd even of het schip er nog goed bij ligt. Althans, dat is wat hij eerder verklaarde.

Twijfel
De politie trekt zijn verhaal nu in twijfel. Na onderzoek op het schip bleek dat het vuur mogelijk zou zijn aangestoken. Er zouden namelijk wat voorwerpen en geld van De Zeefakkel zijn verdwenen.

Vrijgelaten
Vrijdagavond moest de jongeman voorkomen, maar de rechter-commissaris stelde hem op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie zegt dat hij nog steeds verdachte is.