70 bewoners zorgcentrum Careyn De Plantage Brielle geëvacueerd na rookontwikkeling (video)

Zondagmiddag zijn 70 bewoners van zorgcentrum Careyn De Plantage aan de Plantageweg in Brielle geëvacueerd nadat op een afdeling rookontwikkeling in het plafond ontstond. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en er is opgeschaald naar GRIP1.

Omstreeks 15:30 uur kwam de eerste melding binnen van rookontwikkeling in het pand. Al snel was duidelijk dat er meer aan de hand was en dat veel kwetsbare personen geëvacueerd moesten worden. Meerdere ambulances, brandweerwagens, politie en het NHT+ (Noodhulpteam Plus van het Rode Kruis) werden naar de locatie gestuurd. Dat team werd uiteindelijk niet ingezet omdat de situatie inmiddels onder controle was.

Van de 70 bewoners die geëvacueerd werden, zijn 50 in een gezamenlijke ruimte opgevangen. 20 personen verbleven op een dakterras om geëvacueerd te worden, maar mochten na ventilatie van het pand terugkeren.

De rookontwikkeling ontstond door een aanlopend onderdeel van het ventilatiesysteem van de zorginstelling. Van brand bleek geen sprake te zijn. Alle bewoners mogen inmiddels terugkeren naar hun woningen.

T41Gjw.JPG

oZ8goK.JPG

RDPQGu.JPG

nW6OG1.JPG

akyvAE.jpg

AdiAxN.jpg

zT9dFk.jpg

kbOKOB.jpg

mlMduR.jpg

qvGk1P.jpg