Botlektunnel en A15 afgesloten; sloop Digna Johannaviaduct in volle gang

Botlektunnel en A15 afgesloten; sloop Digna Johannaviaduct in volle gang

In dit weekend sloopt Rijkswaterstaat het Digna Johannaviaduct over de A15 bij Hoogvliet. Tegelijkertijd vinden ook asfalteringswerkzaamheden plaats in de Botlektunnel. Werkzaamheden die alleen kunnen plaatsvinden door de A15 tussen Spijkenisse en het Beneluxplein, inclusief de Botlektunnel, in beide richtingen voor al het verkeer af te sluiten.

De afsluiting heeft ernstige gevolgen voor de doorstroming van het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht dan ook grote drukte op de ingestelde omleidingsroutes en adviseert u uw reis uit te stellen of zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Weggebruikers moeten dan ook rekening houden met extra reistijd van (minimaal) 30 minuten. De afsluiting duurt van vrijdag 17 juli 22.00 uur tot maandag 20 juli 05.00 uur.

Omleidingen
Tijdens de afsluiting gelden de volgende omleidingen:

Verkeer op de A15 vanaf de Maasvlakte richting het Beneluxplein
-Via de nieuwe Botlekbrug.
-Via de ‘Eilandenroute’. Voor de Thomassentunnel naar de N57 richting Middelburg, bij Stellendam via de N215, N59 en A29 richting Willemstad, of richting Barendrecht.

Verkeer vanaf het Beneluxplein richting Maasvlakte
-Via de oude Botlekbrug.
-Via de ‘Eilandenroute’. Via de A29, N59 en N215 richting Middelharnis, vervolgens bij Stellendam de N57 richting de A15.

Verkeer vanaf Goeree Overflakkee richting Rotterdam
-Via de N215 & N59 richting Willemstad, vervolgens bij knooppunt Hellegatsplein via de A29 richting Rotterdam.

Omleiding gevaarlijke stoffen
Vervoerders van gevaarlijke (ofwel ‘routeplichtige’) stoffen op de N15 en de A15 richting Rotterdam zijn verplicht vanaf de Maasvlakte en vanuit de richting Spijkenisse de zogenaamde ‘Eilandenroute’ te volgen. Volg voor de omleiding gevaarlijke stoffen de vaste bewegwijzering op de borden.