Blindengeleidehond labrador 'Prince' is weer terecht

Blindengeleidehond labrador 'Prince' is weer terecht

De Blindengeleidehond Prince die sinds vrijdagmiddag vermist werd is weer terecht. Dat liet de eigenaar van de hond weten via de social media zaterdagavond. Vrijdagmiddag zag de hond kans om te ontsnappen bij het bedrijf waar Ruben werkt aan de Kogelvangerstraat. De labrador is diezelfde avond aangetroffen door een voorbijganger in Delft. De hond maakt het goed, laat het bericht weten.

Prince is niet zomaar een hond maar een blindengeleide hond van baasje Ruben van der Kaden. De hond verdween vrijdagmiddag omstreeks 16:00 uur op het werkadres van Ruben aan de Kogelvangerstraat in Rotterdam. Zoeken naar de viervoeter leverde niets op. Ruben moest noodgedwongen vanuit Rotterdam zonder zijn vaste steun en toeverlaat Prince alleen naar huis toe in Bleiswijk. 

Ruben heeft maar 5 procent zicht en is om die reden verbonden aan zijn blindengeleidehond. Een tijd geleden liep de hond ook al eens weg maar werd weer teruggevonden. Nu glipte Prince vermoedelijk met iemand mee naar buiten toe op het werk van Ruben. Opvallend was de blauwe halsband van de hond. Amivedi die zich inzet voor vermiste honden en de dierenambulance werden ook op de hoogte gesteld van de vermissing.

Oproep

Op Facebook plaatse Ruben een oproep wat duizenden keren werd gedeeld. Ook de politie hielp mee door een oproep te plaatsen vergezeld met foto via Twitter.