Bijzondere transporten kruisen de Rotterdamse haven

Vrijdag was een dag dat onze fotograaf diverse bijzonder transporten tegen kwam in de Rotterdamse haven.

Het begon vrijdagochtend met het transport van een containerkraan vanaf het oude terrein van Uniport in de Waalhaven. De kranen zijn hier overbodig geworden nadat het bedrijf in 2020 de deuren sloot. De afgelopen week zijn er drie van deze containerkranen verplaats naar hun nieuwe werklocatie in de Prins Willem Alexanderhaven. Elk van de kranen is in de Waalhaven op een ponton gerold om zo de reis van enkele kilometers te maken.

Tijdens het wachten kwam er over de Nieuwe Maas een casco van een nieuwe vissersboot langs. De boot van het type Flyshooter is bestemd voor zeevisbedrijf van Segers uit Stellendam. Het casco is gebouwd bij de firma CSR uit Rotterdam. Twee slepers brachten het casco naar de locatie waar het verder afgebouwd zal gaan worden.

In de middag liep onze fotograaf tegen een transport aan wat werd uitgevoerd door de drijvende bok Matador van de firma Bonn en Mees. De Matador had op dat moment een oude havenkraan in de haak. De kraan die afkomstig was uit de Waalhaven is bij sloper van Leeuwen Recycling aan de Doolaard weer op de kade gezet. Eerder deze week was er al een soortgelijk exemplaar bij van Leeuwen geplaatst. 

BsptTO.JPG

S0F3oa.JPG

nfteDK.JPG

zs6bL4.jpg

mm0AHe.jpg

NjBkqd.JPG

cdqBKU.JPG