Bestuurder overleden en vermiste redder na auto te water in Hollandsche IJssel (video)

Bestuurder overleden en vermiste redder na auto te water in Hollandsche IJssel (video)

Een auto met inzittende is maandagmiddag vanaf een talud het water van de Hollandsche IJssel ingereden. Dit gebeurde ter hoogte van de Groenedijk in Capelle aan den IJssel. Een getuige die het voorval zag gebeuren reageerde alert en ging te water om hulp te bieden. Helaas is deze persoon niet meer boven water gekomen. Ook wegwerkers zagen het ongeval gebeuren.

Hulpdiensten hebben een grote zoekactie op touw gezet waarin naar 2 personen word gezocht die vermist worden. De brandweer is met drie duikteams ter plaatse, waaronder duikers uit de regio Haaglanden. Een sonarboot van Rijkswaterstaat maakt zoekslagen in de IJssel om de auto, dan wel personen te lokaliseren. De politie heeft alsmede de brandweer ook een vaartuig ingezet. Hulpverleners uit de regio Rotterdam en Hollands-Midden werken nauw samen. 

Ht scheepvaartverkeer op de Hollandsche IJssel is vanwege het waterongeval gestremd geweest maar kon na de berging weer opengesteld worden.

Update 15:20 uur - De sonarboot van Rijkswaterstaat heeft een persoon uit het water gehaald. Het betreft de bestuurster van de auto, deze was overleden. Het betreft een vrouw van 75 jaar uit Capelle aan den IJssel.

Een kraanschip, de Poolster, heeft de auto in opdracht van Rijkswaterstaat geborgen uit de IJssel. De auto gaat op de politietakel mee voor onderzoek. De zoekactie richt zich nu nog op de redder, waarvan nog geen spoor is aangetroffen in het water. Deze vermiste man is een verkeersregelaar.

De burgemeester van Capelle aan den IJssel heeft zich ter plekke door de hulpdiensten laten informeren.

Het lichaam van de vermiste redder (51) werd maandagavond gevonden in het water.