Beroving op het Reviusrondeel, verdachte eindigde in de sloot

Beroving op het Reviusrondeel, verdachte eindigde in de sloot

Dinsdagavond is op het Reviusrondeel een man onder bedreiging van een vuurwapen een man beroofd van zijn tas. De verdachte vluchtte op een scooter, maar toen hij de politie achter zich zag, liet hij zijn scooter vallen en sprong de sloot in. De man is met behulp van twee jongens aangehouden.

Even voor half zeven ’s avonds loopt een bewoner van het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel op de parkeerplaats als hij onder bedreiging van een vuurwapen wordt beroofd van zijn tas met daarin onder andere zijn sleutels en geld. De dader vlucht weg op een scooter.

Sprong in de sloot 
Het signalement van de man en zijn scooter wordt snel doorgespeeld aan alle politie-eenheden in de buurt. Op de Jan de Geusrede ziet een agent een man op een scooter die voldoet aan het signalement. Als de man de agent ziet, laat hij zijn scooter vallen en springt over een hek de sloot in. De agent springt eveneens achter de man aan over het hek en in de sloot. De agent gaat over tot aanhouding maar krijgt de man nauwelijks onder controle. Twee jongemannen schieten de agent te hulp en houden de verdachte vast zodat de agent hem kan boeien.

Spoor van geld 
In de scooter vinden agenten de tas van het slachtoffer en een vuurwapen. Eén agent reed vervolgens de route na die de scooter moet hebben afgelegd vanaf de plaats van de beroving tot de sloot. Onderweg vindt hij diverse geldbiljetten en sleutels van het slachtoffer. De 32-jarige man uit Schiedam is overgebracht naar het politiebureau.

Dappere jongemannen gezocht 
De politie wil graag in contact komen met de twee jongemannen die de agent bij de aanhouding te hulp schoten. De jongemannen wordt verzocht contact op te nemen met Basisteam IJsselland via 0900-8844.