Berovers Violierstraat Rotterdam snel aangehouden

Berovers Violierstraat Rotterdam snel aangehouden

Twee mannen zijn zaterdag na een beroving om 15.30 uur op de Violierstraat in Rotterdam in hun vluchtpoging niet ver gekomen. Een half uur na de beroving werd het duo aangehouden op het Weena. Een 23-jarige jarige man uit Rotterdam had een afspraak met twee mannen in verband met de verkoop van twee mobiele telefoons. 

Wanneer de Rotterdammer de kopers treft op de Violierstraat, werd hij vervolgens bedreigd met een mes en beroofd van de telefoons. Ook het geld wat hij op zak heeft, werd buitgemaakt. De berovers gingen er vervolgens in een auto vandoor. Direct na de melding werd door de politie een Burgernet bericht en een tweet verstuurd met een gedeelte van het kenteken. Ook werd een bericht aan alle wagens verspreid. 

Een medewerker van de RET zag korte tijd later de auto rijden. Rond 16.00 uur wisten agenten op het Weena de twee inzittenden (34 en 35 jaar) aan te houden. De politie sluit niet uit dat de verdachten mogelijk nog meer op hun kerfstok hebben. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.