Berover en mishandelaar van station Zuid aangehouden

Berover en mishandelaar van station Zuid aangehouden

De 25-jarige man uit Tilburg die zaterdagavond werd beroofd werd op station Rotterdam-Zuid, kreeg dezelfde avond zijn spullen nog terug. Zijn 22-jarige berover is aangehouden door de politie. Het slachtoffer stond zaterdag rond acht uur op een perron toen een onbekende hem om de tijd vroeg. Toen hij die gaf kreeg hij geen dankjewel, maar een mes op zijn keel.

Hij moest zijn telefoon, I-pad en portemonnee afstaan. De verdachte ging er vandoor en het slachtoffer belde de politie. Hij kon een duidelijk signalement van zijn belager geven. Een getuige wist te vertellen dat een man, die voldeed aan dat signalement, naar een taxi had gevraagd. Onderzoek wees uit dat er inderdaad een man met het signalement van de verdachte een taxirit had gemaakt. 

Die was uitgestapt op de Feijenoorddijk. Agenten zetten de zoektocht voort en de verdachte kon uiteindelijk in een tuin achter de Feijenoordkade worden aangehouden. Alle gestolen spullen van het slachtoffer werden aangetroffen. De verdachte is een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.