Berging gecrashte metro in Spijkenisse in volle gang

Ruim 24 uur na de crash van de metro in Spijkenisse is er begonnen met de berging. Dinsdag is men vooral bezig geweest met het onderzoek op de metrobaan en het treffen van voorbereidingen voor de berging, vanochtend zijn twee grote kranen van firma de Gier uit Rotterdam in positie gebracht.

Hierna kon men beginnen met de voorbereidingen van de hijsklus. De hulpdiensten staan tijdens de berging paraat. Omdat het metrostel losgebrand moest worden is de brandweer ingezet op de metrobaan om eventueel in te grijpen wanneer er brand uitbreekt of ter ondersteuning aan de bergers: omdat de wagons niet los wilden komen van elkaar liep de berging aanzienlijke vertraging op.

Na 13:00 woensdagmiddag kon het eerste metrostel worden opgetild en ontstond er ruimte om de metro los te branden van de achterste wagon. Hierna zal de metro naar beneden gehesen worden en met een dieplader vervoerd worden. Hierna is er gekeken wat er met het tweede gedeelte van de metro gedaan moet worden. Als dit metrostel niet te beschadigd is wordt deze via het spoor meegenomen. Is dit wel het geval dan zullen er nog twee grotere kranen ter plaatse moeten komen om ook deze wagon van het spoor te hijsen. 

NXPdrJ.JPG

ctITN1.JPG

qalyBg.JPG

TxM56p.JPG

FPxQYC.jpeg

Fw0g7w.jpeg

aljUXh.JPG

1chYr4.jpeg

aNMUcH.jpeg

1DzNrd.jpeg

1chYr4.jpeg

z9ZI8D.jpeg

UL5z1T.jpeg

gm4mj8.jpeg

bAcCWS.jpeg

Ivzows.jpeg