Beloning voor tip die leidt naar overvaller

Beloning voor tip die leidt naar overvaller

De hoofdofficier van justitie van het OM in Rotterdam heeft een beloning uitgeloofd van 7500 euro voor de gouden tip in de zoektocht naar een overvaller. De man wordt ervan verdacht de afgelopen weken drie overvallen te hebben gepleegd in de regio Zuid-Holland. Tweemaal was een hotel het doelwit en een maal een benzinestation. De politie is dringend naar hem op zoek. De afbeelding van de verdachte is afgelopen dinsdag in de publiciteit gebracht.

Overval benzinestation Gustoweg Rotterdam
Op donderdagavond 19 november informeerde een man bij benzinestation Sintmaartensdijk aan de Gustoweg in Rotterdam naar een feestzaal. Tien minuten later kwam hij terug naar het benzinestation en overviel de medewerkster. Hij greep haar bij haar keel en toonde een hakmes. Met een geldbedrag en pakjes sigaretten en shag ging hij er vandoor. Een link naar het artikel vindt U hier.

Overval Deltahotel Maasboulevard Vlaardingen
Even voor half 7 ’s avonds op dinsdag 1 december liep een man de lobby van het Deltahotel in Vlaardingen binnen. Hij bedreigde de receptioniste met een hakmes en vroeg al schreeuwend om geld. Met de kassalade ging hij er vandoor. Een link naar het artikel vindt U hier.

Overval NH-hotel Barbizonlaan Capelle aan den IJssel
Drie dagen later, op vrijdag 4 december omstreeks 00.10 uur, was het NH-hotel in Capelle aan den IJssel het doelwit. Daar werd de nachtreceptionist met een hakmes bedreigd. Met de geldbak uit de kassalade sloeg de overvaller op de vlucht.Een link naar het artikel vindt U hier.

Publiciteit
Het Regionaal Team Overvallen van de politie eenheid Rotterdam heeft de overvallen in onderzoek. Uit de beschikbare bewakingsbeelden en de werkwijze is gebleken dat het vermoedelijk steeds dezelfde man is die de overvallen pleegde.