Auto te water na achtervolging Hofwegen Bleskensgraaf (video)

Auto te water na achtervolging Hofwegen Bleskensgraaf (video)

Aan het Hofwegen in Bleskensgraaf is zondagochtend een auto te water geraakt die kort daarvoor nog door de politie werd achtervolgd. De politie kreeg vanmorgen een melding binnen dat er een inbraak gepleegd zou worden bij een bedrijf in winkelcentrum Wielwijk in Dordrecht. 

Een getuige sprak over drie mannen die er in een auto zonder verlichting vandoor was gegaan. Korte tijd later werd het voertuig gespot door de politie. Via de N3 en de N214 werd de achtervolging ingezet. In de polder raakte de politie het voertuig echter kwijt.

Niet veel later kregen de hulpdiensten een melding van een voertuig te water aan het Hofwegen in Bleskensgraaf. Het voertuig werd op zijn kop in het water aangetroffen, duikers van de brandweer hebben met meerdere duikteams gezocht naar de verdachten, maar niemand meer aangetroffen. De politie heeft een Burgernetberricht uitgegeven om uit te kijken naar drie mannen. 

Volgens dat bericht zouden de drie weggerend zijn in de richting van Ottoland. De politie kon die zelfde ochtend drie mannen aanhouden.