Auto rijdt Hollandse IJssel in: hulpdiensten zoeken twee uur lang massaal naar inzittende

In de nacht van donderdag op vrijdag is een grote zoekactie op touw gezet nadat er een melding binnen was gekomen dat er op de Groenedijk in Capelle aan den IJssel een auto het water in zou zijn gereden. Hulpdiensten rukten massaal uit en startten in de Hollandse IJssel een grote zoekactie welke werd opgeschaald naar "middel hulpverlening".

Met behulp van brandweerduikers en drie boten werd in de Hollandse IJssel gezocht naar de auto: omdat de melder niet meer bereikbaar was en het niet duidelijk was waar de auto exact te water zou zijn geraakt werd een grote oppervlakte afgezocht. Een brandweerduiker vond al snel een onderdeel van een auto in het water. Na ongeveer een uur wist hij een auto lokaliseren: hier bleek niemand meer in te zitten.

Eigenaar auto vermist

Op basis van het kenteken van de auto wist de politie de eigenaar te achterhalen, hij bleek twee dagen geleden als vermist op te zijn gegeven. Naar de vermissing en het aantreffen van de auto is een nader onderzoek ingesteld. Waar de man zich momenteel bevindt is nog onbekend.

De hulpdiensten hebben het voertuig dat in de Hollandse IJssel ligt gemarkeerd zodat hij op een later moment direct kan worden gelokaliseerd om te starten met de berging. 

BnadoB.jpg

ifoTr2.jpg

PQZjrl.jpg

tpnCcN.jpg

jS8Htd.jpg

4kPhyi.jpg