Auto rijdt gasverdeelstation omver op Aelbrechtsweg

Auto rijdt gasverdeelstation omver op Aelbrechtsweg

Op de kruising van de Aelbrechtsweg met de Kloosterweg in Brielle heeft zaterdagnacht omstreeks half vier een aanrijding plaatsgevonden. Een auto reed vanaf de Aelbrechtsweg rechtdoor de Kloosterweg op en raakte uit de bocht. Hierdoor reed hij tegen een gasverdeelstation aan die daar in de berm stond.

Ook raakte de auto een boom en enkele biggenruggen. De auto kwam aan de andere kant van de berm terecht. Doordat het gasverdeelstation omver gereden was spoot onder hoge druk het gas eruit. De brandweer rukte uit om het lek te dichten. Omdat het dichten vrij lastig was werd er in eerste instantie opgeschaald naar middelhulpverlening en later naar Grip 1. Dit omdat de benedenwindse woningen en bedrijven ontruimd moesten gaan worden

Uiteindelijk lukte het in samenwerking met de firma Joulz de afsluiter te dichten zodat er niet meer ontruimd hoefden te worden. Wel bleef Grip 1 van kracht omdat er diverse woningen en bedrijven zonder gas zaten. De bestuurder van het ongeval raakte niet gewond. Wel moest hij mee naar het bureau. De precieze oorzaak van het ongeval is niet bekend en is in onderzoek bij de politie. De auto raakte flink beschadigd en is door een berger geborgen.