Arrestatieteam valt cafe binnen aan de Hillelaan Rotterdam (video)

Arrestatieteam valt cafe binnen aan de Hillelaan Rotterdam (video)

Het arrestatieteam van de politie is donderdagavond een cafe aan de Hillelaan binnen gevallen. Het arrestatieteam hield twee personen aan welke direct overgebracht werden naar het bureau. De overige aanwezige mensen in het cafe werden één voor één naar buiten gehaald en gefouilleerd. 

De actie was door de politie gepland omdat er signalen waren binnengekomen dat er in het cafe illegaal gegokt zou worden. Ook was er na onderzoek het vermoeden dat bezoekers van het cafe regelmatig vuurwapens op zak zouden hebben. Na de inval bleken de gerezen vermoedens al snel te kloppen.

Nadat rond 22.00 het arrestatieteam het cafe was binnen gegaan werden de zestien aanwezigen, zowel bezoekers, de eigenaar en een medewerker allemaal gefouilleerd door een groot aantal aanwezige agenten. Tijdens dit fouilleren werd er bij een 19 jarige Albanees een doorgeladen vuurwapen aangetroffen, deze persoon is direct aangehouden. Een 38-jarige Rotterdammer bleek 30.000 euro op zak te hebben. Rechercheurs onderzoeken de verklaring van de man over de herkomst van het geld, hij wordt hier vrijdagochtend verder over verhoord en zat op dit moment nog vast.

De politie die bij de inval en de doorzoeking diverse gespecialiseerde teams inzette, waaronder speurhonden heeft diverse goederen in beslag genomen. Bij deze goederen waren onder andere vier laptops en een tablet die vermoedelijk ingezet werden voor illegale gokpraktijken. De dienst Digitale Opsporing van de politie-eenheid Rotterdam doet onderzoek op deze apparaten.