Alsnog tot 5 jaar veroordeelde Capellenaar weer vast in moord Cartagenapad

Alsnog tot 5 jaar veroordeelde Capellenaar weer vast in moord Cartagenapad

Politieagenten van de Eenheid Rotterdam hebben donderdagmiddag een 22-jarige man uit Capelle aangehouden, nadat de man in hoger beroep alsnog tot 5 jaar gevangenisstraf voor een dodelijke beroving op een maaltijdkoerier was veroordeeld. De man en zijn broer stonden twee weken geleden terecht bij het gerechtshof in Den Haag. 

De rechtbank in Rotterdam had hen tot 8 jaar en 2 jaar veroordeeld in 2015. Het Openbaar Ministerie was van die uitspraken in appèl gegaan omdat het beide broers schuldig achtte aan de door hen gezamenlijk gepleegde beroving, waarbij wapens werden gebruikt. De rechtbank achtte alleen de oudste broer verantwoordelijk voor de dood van de maaltijdkoerier. Tegen beide mannen was voor de rechtbank 10 jaar geëist. Bij het Hof eiste het Openbaar Ministerie 12 en 10 jaar cel. Het Hof legde donderdag 8 jaar en 5 jaar op. 

Omdat de jongste broer inmiddels op vrije voeten was en het Hof de gevangenneming had bevolen, moest hij opnieuw vastgezet worden. De man werd meteen door de politie Rotterdam opgespoord en overgebracht naar een gevangenis. De dodelijke overval was in maart 2012 bij een woning aan het Cartagenapad in Rotterdam. Een 49-jarige maaltijdkoerier werd daarbij doodgestoken.