Albanezen met drugs aangehouden Posthoornstraat Rotterdam

Albanezen met drugs aangehouden Posthoornstraat Rotterdam

Alerte agenten van de politie in Rotterdam hebben op 8 mei twee Albanezen van 37 en 41 jaar aangehouden. De 41-jarige man had een kilo (vermoedelijk) cocaïne bij zich en de 37-jarige had acht jaar gevangenisstraf openstaan. 

Agenten controleerden zondagmiddag een voertuig op de Posthoornstraat, toen een andere auto met een flinke snelheid passeerde. Bij het voorbijrijden wendden de inzittenden snel hun gezicht af, wat de agenten ertoe deed besluiten deze auto te controleren.

Drugs verstoppen
Op de Molstraat werd de auto staande gehouden. De 41-jarige probeerde in de auto nog een pakketje met drugs te verstoppen, maar dat werd direct door de agenten doorzien. De andere verdachte had ook nog eens enkele duizenden euro’s aan contant geld bij zich, wat in beslag is genomen.

Vervalst
De 37-jarige Albanees legitimeerde zich met identiteitspapieren uit een ander land, wat reden was voor nader onderzoek door de Vreemdelingenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Daaruit bleek dat de documenten vervalst waren.

Acht jaar cel
Nader onderzoek leverde de ware identiteit op en daarmee de wetenschap dat de verdachte in België nog acht jaar gevangenisstraf heeft openstaan. Ook wordt de man vervolgd in een Italiaans drugsonderzoek. De 41-jarige verdachte zit vast in verband met de kilo drugs die hij bij zich had. De 37-jarige zit eveneens in de cel, die hij binnenkort voor een Belgische zal verruilen.