Agenten overgeplaatst na misdragingen tijdens inval in Rotterdam-IJsselmonde

Agenten overgeplaatst na misdragingen tijdens inval in Rotterdam-IJsselmonde

Twee politieagenten van de eenheid Rotterdam zijn overgeplaatst nadat zij zich hebben misdragen tijdens een inval in een woning in Rotterdam-IJsselmonde. In de woning werden verdovende middelen aangetroffen, echter was er niemand thuis, zo meldt RTV Rijnmond. 

De bewoner van het pand is met beelden van een bewakingscamera naar de politie gestapt, hierop zou te zien zijn dat de agenten blikjes drinken uit de koelkast meenamen en met de vibrators van de verdachte zijn vrouw werd gezwaaid. 

Naar aanleiding van het voorval is door de politie een intern onderzoek gestart door de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten, zo meldt RTV Rijnmond. Twee agenten zijn overgeplaatst, tevens is er een onderzoek ingesteld naar de andere betrokken agenten. Welke maatregelen er nog meer getroffen worden zal uit het onderzoek moeten blijken. 

Volgens de bewoner zou er ook 2500 euro aan contant geld zijn meegenomen tijdens de inval, eerder werden er ook diverse opmerkingen gemaakt tijdens de eerdere aanhouding van zijn vrouw, de politie ontkent de diefstal van het geldbedrag.