Agent ontsnapt aan zware verwondingen bij onderzoek woninginbraak Mijnsheerenland

Agent ontsnapt aan zware verwondingen bij onderzoek woninginbraak Mijnsheerenland

Een agent van de politie-eenheid Rotterdam ontsnapte in de nacht van 14 op 15 juni aan zware verwondingen bij een onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Binnenbans in Mijnsheerenland. Inbrekers haalden het luik van de kruipruimte weg.

De agent was met een paar collega’s ter plaatse, nadat bewoners bij hun terugkomst van vakantie hadden ontdekt dat er bij hen was ingebroken. Doordat niet duidelijk was of de inbraak al lang achter de rug was of dat zelfs er nog inbrekers binnen zouden kunnen zitten, ging een agent als eerste naar via de achterzijde naar binnen. Al snel werd duidelijk dat er niemand meer in de woning was en kon de agent naar de voordeur lopen om zijn collega’s en de bewoners binnen te laten.

De agent ‘stapte’ daarbij in de hal van het huis in het gat van de kruipruimte, waar inbreker(s) het luik van hadden weggehaald. Hij werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht waar geconstateerd werd dat hij niets gebroken had, maar wel diverse kneuzingen (en blauwe plekken) had opgelopen. Ook de bewoners mogen van geluk spreken dat de voordeur niet goed opende. De politie heeft de inbraak in onderzoek.