Agent mishandeld bij controle Ringvaartpark Capelle aan den IJssel

Agent mishandeld bij controle Ringvaartpark Capelle aan den IJssel

Rond half acht zaterdagochtend zagen twee agenten een auto rijden op het Ringvaartpark in Capelle aan den IJssel. De automobilist viel op door zijn opvallende rijgedrag. De agenten besluiten de auto te controleren, in de auto zaten op dat moment vier personen. De agenten lieten de bestuurder blazen, hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De agenten hielden de man aan.

De verdachten roept op dat moment de hulp in van de andere drie personen in de auto. De agenten raakten in een worsteling met de drie mannen. De vierde inzittende heeft zich tijdens het incident afzijdig gehouden.  Twee van hen mishandelde één van de agenten, hij kreeg onder andere een trap in zijn rug. De andere agent gebruikte pepperspray tegen de verdachten, maar die wisten te ontkomen. De agenten hebben via de porto geroepen om spoedassistentie. Hierop reageerde meerdere eenheden vanuit het basisteams en omliggende basisteams. Ook twee hondengeleiders en de politiehelikopter gingen naar het Ringvaartpark. 

Agenten zetten direct een zoekactie op in de wijk, na 45 minuten zoeken was het raak en konden zij twee van de verdachten aanhouden. De beschonken bestuurder wist via het Schollebos te ontkomen. 

Letsel
Eén van de agenten heeft diverse verwondingen overgehouden aan de worstelingen. De verwondingen bestaan naast de trap in zijn rug ook uit schaafwonden op handen, armen, benen en hoofd. Ook zijn uniform was op diverse plaatsen kapot. Het basisteam IJsselland laat via hun Facebook weten dat dit niet de eerste keer is dat er geweld tegen hen gebruikt wordt. Bij een andere aanhouding vorige week zaterdag liepen agenten onder andere een blauw oog en nekletsel op.

De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en de zaak van vorige week en van heden ochtend worden overgedragen aan de recherche.