Agent gewond tijdens aanhouding na straatroof Hofplein Rotterdam

Agent gewond tijdens aanhouding na straatroof Hofplein Rotterdam

Het slachtoffer beleefde benauwde momenten onder de overkapping van de Schiekade flat bij het Hofplein. Drie mannen kwamen uit het niets op hem af, pakten hem vast, bedreigden hem en gristen zijn sigaretten weg. Twee in een auto surveillerende agenten stopten op dat moment voor het verkeerslicht op de Schiekade voor het Hofplein. Van het een afstandje bezien was het niet meer dan een groep van vier mannen, maar het zorgde toch voor het welbekende door ervaring ontwikkelde onderbuikgevoel. Eén van de agenten stapte uit en liep op het groepje af. Het slachtoffer riep hem meteen toe te worden beroofd. Twee daders begonnen een worsteling met de agenten. De derde berover ging er vandoor. Het lukte zijn twee mededaders in eerste instantie ook om te vluchten. De twee agenten splitsten zich op.

Eén van de agenten kreeg hulp van een hondengeleider. Het lukte hen om de berover aan te houden. Het bleek een 19-jarige Rotterdammer. De agent liep bij de worsteling met de verdachte een beetwond op van de diensthond. Hij is in het ziekenhuis behandeld.

Aan de overkant van het Hofplein  werd de tweede dader in de boeien geslagen. Een 17-jarige die volgens de gemeentelijke basisadministratie nergens staat ingeschreven moest door zijn verzet worden ‘gepepperd’.

Het slachtoffer van de beroving heeft vannacht direct heeft aangifte gedaan. Naar de identiteit van dader drie loopt onderzoek.