Agent gewond na aanval door Rotterdammer in metro

Agent gewond na aanval door Rotterdammer in metro

Een 34-jarige politieagent is lichtgewond geraakt nadat hij in de metro werd aangevallen door een man met een mes. Door adequaat op te treden is de verdachte direct aangehouden. De agent liep afweerverwondingen op aan zijn handen.

De politieagent reed in de nacht van donderdag op vrijdag rond half 1 met de metro naar huis. Hij droeg op dat moment zijn uniform. Bij metrostation Zuidplein werd er vanuit het niets een mes op zijn keel gezet. De agent twijfelde geen moment. Hij weerde zich af en pakte de arm van de man. Er ontstond een worsteling. Omstanders schoten de agent te hulp. Met drie man sterk werd de 44-jarige Rotterdammer naar de grond gewerkt en geboeid.

De agent wist zijn collega's te waarschuwen. Deze arriveerden korte tijd later. De 44-jarige Rotterdamse verdachte is naar een politiebureau gebracht. Hier werd duidelijk dat hij flink onder invloed van drank was. Verder gaf hij aan 'verward en gestrest' te zijn. Hij is ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.

Bedankt!
Speciale dank gaat uit naar de omstanders die geen moment twijfelden en de agent te hulp schoten. Zij worden in het zonnetje gezet.