Acht aanhoudingen in groot onderzoek naar wapenhandel in Rotterdam

Acht aanhoudingen in groot onderzoek naar wapenhandel in Rotterdam

Vanochtend heeft de politie diverse invallen gedaan door heel Nederland. De invallen vonden plaats in onder andere Capelle aan den IJssel. Het onderzoek naar de wapenhandel werd gedaan door de politie-eenheid Rotterdam en het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Bij de invallen zijn acht personen aangehouden. Zij zijn tussen de 22 en 42 jaar oud. 

De wapens die werden gevonden kwamen grotendeels uit Slowakije en Kroatië. Naast de wapens werdt er ook 60.000 euro cash in beslag genomen en werd er 100 kilo vuurwerk gevonden. Ook zijn er twee vuurwapens en twee dozen munitie aangetroffen. Volgens het Openbaar Ministerie zijn deze wapens eerder gebruikt in bekende criminele zaken.

De personen worden verdacht van het verhandelen van honderden wapens aan tientallen kopers. De drie hoofdverdachten komen uit de regio Rotterdam. Het Openbaar Ministerie spreekt over een professionele bende die sinds 2015 actief is. De spil van de bende is de 32-jarige Marko S. uit Capelle aan den IJssel. In 2010 werd hij ook al opgepakt voor verboden wapenbezit. Hij moet hier nog een straf van twintig maanden uitzitten. 

Twee verdachten van 23 en 24 jaar, komen uit Rotterdam en zijn familie van de hoofdverdachte. De andere aangehouden verdachten uit Rotterdam zijn 28 en 31 jaar. In Gouda werden twee verdachten van 22 en 41 jaar aangehouden. In Huis ter Heide werd een 30 jarige verdachte aangehouden.