Aanhoudingen na verduistering geluidsapparatuur Capelle aan den IJssel

Aanhoudingen na verduistering geluidsapparatuur Capelle aan den IJssel

De politie heeft op vrijdag 15 mei een 27-jarige man uit Uithoorn op een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van verduistering c.q. oplichting. Begin april werd aangifte gedaan van verduistering van professionele geluidsapparatuur dat enkele dagen daarvoor was gehuurd. 

Twee mannen en een vrouw huurden in maart bij een bedrijf in Alphen aan den Rijn de geluidsapparatuur die een waarde heeft van ruim 50.000 euro. De apparatuur werd echter niet terug gebracht op de afgesproken dag. De politie stelde een onderzoek in en het spoor leidde uiteindelijk naar een pand in Capelle aan den IJssel. Besloten werd die vrijdag samen met collega's van de eenheid Rotterdam een instap te doen en de verdachte aan te houden. Bij deze instap assisteerden naast collega's van district Oost ook Team Paraatheid en de hondenbrigade. 

In het pand werd naast de gezochte verdachte ook twee gesignaleerden aangehouden. Tevens werd er een hoeveelheid drugs aangetroffen, welke in beslag is genomen. Ook de gestolen geluidsapparatuur werd gevonden en meegenomen om terug te geven aan de eigenaar. Uit onderzoek bleek dat de verdachte bij het huren van de apparatuur zich legitimeerde met een gestolen paspoort en ID-bewijs. De verdachte zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. Hij is maandag 18 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis heeft geschorst onder een aantal voorwaarden waaraan verdachte zich moet houden tot aan de zitting.