Aanhoudingen na schietincidenten in Rotterdam-Zuid

Aanhoudingen na schietincidenten in Rotterdam-Zuid

Polderlaan
De politie Rotterdam heeft twee mannen van 22 jaar en een 26 jaar aangehouden in verband met twee schietincidenten vorige week. Het eerste incident vond plaats in Rotterdam-Zuid. Op woensdagavond 21 september krijgen twee groepen mannen ruzie op de Polderlaan. Getuigen horen meerdere schoten. Een 26-jarige Rotterdammer is bij het schietincident geraakt aan zijn benen. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij alleen nog het slachtoffer. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Putseplein
Op zaterdag 24 september was er weer een incident. Even voor tien uur ‘s avonds zien getuigen hoe een groep mannen bij het Putseplein langs een bestelbus lopen. Eén van hen vernielt de spiegel aan de bijrijderszijde van de bus. Wanneer omstanders hem hierop aanspreken, trekt hij een vuurwapen en schiet daarmee in de lucht. Vervolgens rijdt het groepje mannen weg in een auto.

Aanhoudingen
Naar aanleiding van politieonderzoek zijn er twee mannen opgepakt, waarvan één betrokken lijkt te zijn bij allebei de zaken. De andere man lijkt alleen betrokken te zijn bij het incident op de Polderlaan. Beide heren zijn vrijdag 30 september voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eén van hen zit nog vast, de ander is heengezonden door de rechter-commissaris.