Aanhoudingen na brute beroving en mishandeling Mathenesserlaan Rotterdam

Aanhoudingen na brute beroving en mishandeling Mathenesserlaan Rotterdam

De politie hield woensdagavond 3 februari twee verdachten aan die betrokken waren bij een beroving op de Mathenesserlaan in Rotterdam. Agenten kregen rond 20:15 uur de melding dat een persoon op de grond lag aan de Mathenesserlaan. 

Het slachtoffer werd door twee mannen geschopt en geslagen. De daders gingen er vervolgens met persoonlijke bezittingen van het slachtoffer in een auto vandoor. Doordat een oplettende getuige goede signalementen van de twee verdachten en hun voertuig wist door te geven, kon het tweetal niet veel later aan de Walenburgerweg door agenten worden aangehouden.

De verdachten, twee 21-jarige mannen uit Rotterdam, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ook het voertuig werd in beslag genomen voor onderzoek.

Update(05.02.2016)
De twee, 21-jarige Rotterdammers, zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die stelde er een in bewaring voor 14 dagen, en stelde de andere op vrije voeten. Die blijft overigens wat het OM betreft verdachte en zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.