Aanhoudingen bij algehele verkeerscontrole op de Binnenrotte in Rotterdam

Aanhoudingen bij algehele verkeerscontrole op de Binnenrotte in Rotterdam

Vrijdag hebben diverse overheidsinstanties een controle gehouden op de Binnenrotte in Rotterdam. De gezamenlijke actie door medewerkers van de politie met ondersteuning van onder andere de Belastingdienst en de RDW leverde veel resultaten op.

Door de Belastingdienst werd er beslag gelegd op een flink aantal voertuigen. De auto’s werden in beslag genomen omdat de eigenaren nog schulden hadden openstaan of, omdat er iets mankeerde aan de technische staat van het voertuig. Twee automobilisten met een slok teveel op werden aangehouden en een weggebruiker kon mee naar het politiebureau omdat hij voor de vierde keer werd betrapt op rijden met een ingevorderd rijbewijs. Twee mensen werden met een gebruikershoeveelheid softdrugs aangehouden.

Bij de controle was een cameraploeg van het televisieprogramma Wegmisbruikers aanwezig. Bij de controle van een scooterrijder was een vriend van hem het niet eens met de aanwezigheid van de cameraploeg. De vriend sloeg de camera weg en werd direct aangehouden voor de verstoring van de openbare orde.