Aanhouding na reeks auto-inbraken Van Alkemadehof Rotterdam

Aanhouding na reeks auto-inbraken Van Alkemadehof Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft op 25 januari rond 05.00 uur op de Boezemkade een 19-jarige Rotterdammer aangehouden. Een getuige zag kort daarvoor dat drie jongemannen op het Van Alkemadehof meerdere autoruiten insloegen. De getuige belde direct de politie en toegesnelde agenten troffen in de omgeving twee mannen aan die aan het signalement voldeden. Een van hen wist weg te komen, maar de ander kon direct worden aangehouden. De 19-jarige man wordt verhoord en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Uit onderzoek is gebleken dat in korte tijd in de omgeving van het  Van Alkemadehof en Lombardkade en omgeving enkele tientallen auto’s zijn opengebroken en leeggehaald. In het onderzoek naar de auto-inbraken heeft de politie een aantal auto’s voor nader onderzoek laten wegslepen. In  een aantal gevallen konden de eigenaars direct worden gevonden en ingelicht, maar bij met name enkele leaseauto’s konden de gebruikers van de getroffen voertuigen nog niet worden gevonden. Deze gedupeerden worden zo snel mogelijk alsnog ingelicht. Wie in de vroege ochtend van 25 januari slachtoffer is geworden van auto-inbraak, en nog geen aangifte heeft gedaan, wordt - zoals altijd - geadviseerd om dit alsnog te doen. 

De politie komt graag in contact met getuigen. Wie de mannen heeft bezig gezien wordt gevraagd te bellen naar de recherche van district Oost via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.