Aanhouding bij inval in woning door arrestatieteam Verdistraat Schiedam (video)

Aanhouding bij inval in woning door arrestatieteam Verdistraat Schiedam (video)

Woensdagmiddag heeft het arrestatieteam van de politie een inval in een woning gedaan aan de Verdistraat in Schiedam. Bij de inval is een persoon aangehouden. Omstanders hebben twee harde knallen gehoord tijdens de inval van de politie. Vermoedelijk waren dat knallen toen de politie de deur openbrak. Ten tijde van de inzet werd ook de wijk volledig afgesloten.

Een arrestatieteam van de politie hield op woensdag 7 september uur een 27-jarige Schiedammer aan. Na een verkeersruzie ging de verdachte er vandoor en verschanste zich tot zijn aanhouding in de berging van een woning aan de Verdistraat.

De verkeersruzie vond een paar uur eerder plaats op de Russischestraat in Rotterdam. De verdachte stond daar op een scooter stil voor een groen verkeerslicht. Toen een automobilist toeterde dat de scooterrijder kon doorrijden, ontstond er meteen ruzie. De scooterrijder deelde een klap uit aan de bijrijder in de auto en bedreigde hem met dood. Ook pakte hij iets dat op een vuurwapen leek, maar voordat hij daar iets mee kon doen, reed de bestuurder snel weg.

Gealarmeerde agenten vonden de bromfiets bij een woning aan de Verdistraat, waar de scooterrijder vermoedelijk binnen zat. De agenten zagen vervolgens een andere man dan de scooterrijder de woning verlaten en een auto wegrijden. Deze man was niet de betreffende scooterrijder, maar werd wel langs de kant van de weg gezet en voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

De scooterrijder zat ondertussen waarschijnlijk nog in de woning en omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had, kwam een arrestatieteam ter plaatse om de verdachte aan te houden. Hij werd met een kogelwerend vest aan in een berging gevonden en ingerekend. Een vuurwapen werd bij de verdachte niet aangetroffen. De politie doorzoekt de berging en de daarbij horende woning.