90-jarige jaagt drie overvallers het huis uit

90-jarige jaagt drie overvallers het huis uit

Een 90-jarige vrouw uit Rotterdam heeft op 10 september drie ongenode mensen uit haar huis gejaagd. Tussen 17.00 en 17.15 uur belde een onbekende vrouw bij het slachtoffer aan met de smoes dat ze van de apotheek was. Het slachtoffer deed open en de onbekende vrouw liep meteen naar binnen. Het slachtoffer liep achter de indringster aan en keek op een gegeven moment om en zag een onbekende man in de deuropening staan. 

De bewoonster had al haar twijfels bij het verhaal van de vrouw en bij het zien van de man in de deuropening vertrouwde ze het helemaal niet meer. Ze verzocht de man en vrouw onmiddellijk weg te gaan en checkte voor de zekerheid ook nog maar even haar slaapkamer. Daar had zich ondertussen een onbekende man verstopt. Bij het zien van deze derde indringer schreeuwde de bewoonster meermalen dat de drie eruit moesten, wat het trio ook deed.

Terughoudend 

De politie adviseert mensen heel terughoudend te zijn in het binnenlaten van onbekenden. Vraag bij twijfel gerust om legitimatie. Als u in huis iets wilt pakken, bijvoorbeeld een geldbedrag voor een collecte, bent u niet onbeleefd om in de tussentijd de deur te sluiten. Meer tips om te voork√≥men dat u slachtoffer wordt van babbeltrucs, zijn hier te vinden.