7500 euro beloning voor gouden tip gewelddadige woningoverval Gaffelstraat Rotterdam

7500 euro beloning voor gouden tip gewelddadige woningoverval Gaffelstraat Rotterdam

De politie is op zoek naar de dader die op maandag 26 september rond 18.30 uur een 87-jarige mevrouw in haar woning aan de Gaffelstraat op brute wijze heeft overvallen. Er is 7500 euro beloning voor de gouden tip.

Omschrijving
Op advies van haar zoon maakt de vrouw elke dag een korte wandeling achter haar rollator. Als de vrouw ergens tussen 18.30 – 19.30 uur terug komt bij haar huis aan de Gaffelstraat in het Oude Westen komt er plotseling een jongen van tussen de 14-17 jaar naar haar toe.

Gewelddadige overval
De vrouw gilt en zegt dat de man weg moet gaan. Maar dan pakt hij een mes en duwt haar naar binnen. Daar sleurt hij haar aan haar arm mee door het huis om spullen te zoeken. Ook trekt hij haar blouse aan de bovenkant open om te kijken of ze een ketting om heeft en zegt tegen haar dat ze niet de politie mag bellen en dat hij haar anders dood maakt.

Medewerker Thuiszorg
Pas de volgende ochtend lukt het de vrouw iemand te vertellen wat haar uren eerder is overkomen, als de medewerkster van de Thuiszorg voor haar vaste bezoek komt. Uiteindelijk ligt de vrouw 8 dagen in het ziekenhuis. Bijna twee maanden na de overval heeft de vrouw nog elke dag extra zuurstof nodig.

Signalement dader
Het gaat om een nog jonge jongen. Het slachtoffer schatte hem rond de 1.70 meter lang en tussen de 14 en 17 jaar oud. Hij heeft een licht getinte huidskleur, zwart haar en een opvallend lange neus. Tijdens de overval droeg hij een blauw trainingspak met capuchon, dat bij de hals roodgekleurd was. De politie weet niet hoe hij naar de Gaffelstraat is gekomen en ook niet hoe hij daar is weggegaan. Hij kan daar alle kanten op.

Oproep aan bewoners de wijk
De politie doet een dringend beroep op bewoners uit de wijk. Misschien was bekend bij de jongen dat het slachtoffer alleen woont. De vrouw kwam aan met haar rollator en was een makkelijke prooi. Wellicht heeft hij haar van huis zien vertrekken, gezien dat ze een klein eindje ging wandelen en gewacht tot ze thuis kwam.

Buit
De dader vroeg specifiek naar geld en sieraden maar er was helemaal geen geld en ook nauwelijks sieraden. Hij heeft in huis alleen een dameshorloge gevonden. En verder nam hij een zwart plastic polstasje mee met daarin haar leesbril, een sleutel en medicijnen; dat waren tabletten in verband met haar suikerziekte en medicatie tegen hoge bloeddruk. Waarschijnlijk had hij daar niets aan en heeft hij het weggegooid.

Tippen
Het is heel ernstig wat hier is gebeurd. De dader heeft een vrouw die zijn oma had kunnen zijn veel pijn gedaan terwijl ze niks tegen hem kon beginnen. De politie wil deze dader graag snel oppakken. Tips over hem kun je ook buiten de politie om doorgeven. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie, zij noteren geen persoonsgegevens. Ook kan er altijd een vertrouwelijk gesprek worden aangevraagd met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

Beloning
Door de Hoofdofficier van Justitie in Rotterdam is een beloning uitgeloofd van 7500 euro voor de tip die deze zaak oplost.