9 aanhoudingen bij 100% alcoholcontrole Rotterdam

De politie heeft donderdagavond een 100% alcoholcontrole gehouden in de Rotterdamse wijken Ommoord en Alexander.

Aan het einde van de middag werd er eerst post gevat op de President Roosenveltweg in de wijk Ommoord. Hier werden in totaal 760 personen gecontroleerd en bleek 1 persoon onder invloed van drugs een voertuig te besturen.

Aan het begin van de avond werd de controle verplaats naar de Prins Alexanderlaan in de wijk Alexander. Op deze locatie werden nog eens 515 bestuurders gecontroleerd. Van deze bestuurders bleken er 3 onder invloed van drank en 3 onder invloed van drugs achter het stuur te zitten. De hoogst gemeten hoeveelheid alcohol bleek 710 ug/l, wat resulteerde in een directe invordering van het rijbewijs.

Naast de alcoholcontrole werd er in de buurt van de controleplaats ook op andere overtredingen gecontroleerd. Zo bleken er 26 bestuurders te hard te rijden, waarbij de hoogste 89 km/u reed waar 50 is toegestaan. Ook werden er nog 46 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. niet volgen van de rijrichting, geen rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Twee andere bestuurders zijn aangehouden omdat zij reden met een ingevorderd rijbewijs.

EFw08E.jpg

WlslzH.jpg

dwivQU.jpg

C2cztu.jpg

mAVi0J.jpg

I6H0ot.jpg