4 nieuwe Rapid Responders voor ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond

4 nieuwe Rapid Responders voor ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond

Vrijdagmiddag zijn de vier nieuwe Rapid Responders officieel overgedragen aan het personeel. Dit gebeurde op de opkomstlocatie in Barendrecht gevestigd aan de Breslau. Deze nieuwe voertuigen gaan de huidige binnen enkele weken vervangen. De Rapid Responder is een klein ambulancevoertuig, waarin een ambulanceverpleegkundige alleen rijdt. Door het kleinere formaat van het voertuig kan de Rapid Responder zich onder meer sneller verplaatsen door het verkeer.  Er kan geen patiënt worden vervoerd met dit voertuig.

Burgemeester Lamers uit Schiedam overhandigde de sleutels aan twee medewerkers van de ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond. Zij werden samen met nog een collega extra in het zonnetje gezet vanwege hun inzet voor dit project. De nieuwe Rapid Responders zijn praktischer ingericht dan de voorgangers. Zo zijn er onder andere een aparte verband-, kind- en volwassenentas. Hierdoor heeft de dienstdoende ambulanceverpleegkundige van de Rapid Responder snel de beschikking over de juiste spullen. Daarnaast beschikt het voertuig over 4x4 en is het comfort natuurlijk een grote verandering met de oude voertuigen.

In de Rijnmondregio is Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) de organisatie die ambulancezorg levert. Binnen AZRR wordt hieraan een bijdrage geleverd door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en BIOS-Groep.