29-jarige man uit Ouddorp aangehouden voor mishandelen politieagent

29-jarige man uit Ouddorp aangehouden voor mishandelen politieagent

De politie heeft zaterdagavond rond 23.30 uur een 29-jarige Oudorper aangehouden voor mishandeling van een politieagent. De Oudorper werd gecontroleerd toen hij met zijn auto op Torenburg reed. Na de staandehouding door surveillerende agenten nam de verdachte vrijwel direct een agressieve houding aan tegenover de politie en hij wilde zijn rij- en kentekenbewijs niet laten zien. 

De verdachte sloeg één van de agenten in het gezicht. Na het nodige duw- en trekwerk kon de verdachte worden ingerekend. Uiteindelijk bleek dat hij zijn auto bestuurde, terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Geweld tegen politie en hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.