26 jarige man aangehouden met lokfiets in Hellevoetsluis

26 jarige man aangehouden met lokfiets in Hellevoetsluis

Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kwam zaterdag niet ver met zijn nieuwe gestolen fiets. Het bleek een lokfiets van de politie te zijn. Zijn fietstocht werd abrupt afgebroken op de Struytse Hoeck waar hij werd aangehouden.

Om het aantal fietsendiefstallen terug te dringen in Hellevoetsluis en de omgeving van het Haringvliet, zette de politie de afgelopen week meerdere lokfietsen in. De gestolen lokfiets was maandagavond al neergezet op de Kanaalweg Oostzijde. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat deze fiets werd verplaatst. Agenten gingen er op af en konden de 26-jarige fietsendief aanhouden op de Struytse Hoeck.

Lokmiddelen 
Vorige week meldde de eenheid Rotterdam dat de 100e aanhouding was verricht door de inzet van lokmiddelen. De politie zet al geruime tijd 24 uur per dag, zeven dagen per week, lokmiddelen in. Deze worden continu geobserveerd. De technische snufjes worden in tientallen voertuigen en producten gebruikt om meerdere vormen van criminaliteit aan te pakken, denk aan auto-inbraken, fietsen- en scooterdiefstallen en vaartuigen. De inzet van de lokmiddelen is gebaseerd op analyses van aangiften en meldingen.