21 straatrovers, overvallers en inbrekers aangehouden in Rotterdam

21 straatrovers, overvallers en inbrekers aangehouden in Rotterdam

De politie heeft deze week een grote actie gehouden tegen straatroven, overvallen en inbraken. De actie werd opgezet door de recherche en agenten van de driebureaus op Rotterdam-Zuid. Bij de actie werden 21 personen aangehouden voor verschillende zaken. De misdrijven vonden ook plaats op Rotterdam-Zuid.

Het overgrote gedeelte van de zaken dateerde uit 2018 en enkele zaken uit 2017. Het onderzoek leek in eerste instantie te zijn vastgelopen maar door enkele tips kwamen er nieuwe aanknopingspunten naar voren. De jongste verdachte is 14 jaar en de oudste is 38 jaar. Onder de verdachte is één Rotterdamse vrouw van twintig jaar. Zij wordt verdacht van internet oplichting. Vorige jaar zomer vonden er meerdere straatroven plaats in het Zuiderpark. Hiervoor verhoorde de politie vier minderjarige van 14, 15 en 16 jaar. 

Van de 21 verdachten worden er twee voorgeleid aan de rechter-commissaris, zeven moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. Eén verdachte is in verzekering gesteld in afwachting van een nader besluit. Vier verdachten zaten al vast voor andere feiten.