19-jarige Rotterdammer aangehouden voor inbraak Kerkwervesingel

19-jarige Rotterdammer aangehouden voor inbraak Kerkwervesingel

In de nacht van zondag op maandag, om ongeveer 03.20 uur hebben agenten in Rotterdam een 19-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van inbraak. Agenten kregen een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Kerkwervesingel. Toen zij een onderzoek instelden hoorden zij geluiden uit de bosjes op de hoek Kerkwervesingel / Bruinissestraat. Twee mannen gingen er vervolgens vandoor en de achtervolging werd te voet ingezet.

Een van de twee rende de Bruinissestraat in en is helaas niet meer aangetroffen, de ander maakte een minder handige keus. Die rende in de richting van de Kerkwervesingel, sprong een sloot in en rende daarna een pleintje van een school op. Daar kon hij ondanks flink verzet worden aangehouden. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt.

Van de woning waar de inbraak had plaatsgevonden was de voordeur opengebroken en het was volledig doorzocht. In de omgeving werden goederen gevonden die vermoedelijk afkomstig waren van de inbraak.

De politie heeft sporen veiliggesteld en vandaag zal een buurtonderzoek plaatsvonden. De zoektocht naar de tweede dader gaat door.